משאבים

ברשת:

lifespan.io – אתר האינטרנט של Life Extension Advocacy Foundation, מוסד ללא כוונות רווח בניו יורק שמתמקד במימון המונים (crowdfunding) של מחקרים בלונגביטי. הארגון מנוהל על ידי צוות של מדענים, יזמים, אנשי שיווק ומדיה, וכותבים בעלי רקע מדעי. נכון לשנת 2020 הם גייסו למעלה מ390M$ לטובת מחקרים. האתר מכיל תוכן חינוכי ועוקב אחרי התפתחויות בלונגיביטי.

FIGHT AGING! – אתר שמוקדש להסברה של לונגביטי. פועל מאז 2004 וכיום מקושר בעיקר לקרן המחקר SENS. העורך הראשי שלהם כותב שם תחת היוזר REASON ומעדכן עם תוכן חדש באופן תדיר.

senescence.info – האתר של Joao Pedro de Magalhaes, פרופסור מאוניברסיטת בירמינגהאם ו-CSO של YouthBio Therapeutics. באתר אפשר למצוא תוכן מדעי על ביוגרונטולוגיה וגם קישורים למסדי נתונים בנושא שדה מגליאס הקים ביחד עם סטודנטים שלו.

The Fable of the Dragon-Tyrant – סרטון אנימציה ביוטיוב שהוא אדפטציה לסיפור קצר של הפילוסוף Nick Bostrom. הסיפור משמש כאלגוריה למצב האנושי בנושאים של הזדקנות ומוות. הסרטון צבר מליוני צפיות ונחשב לאבן דרך בתחום ההסברה של לונגביטי.

AgingBiotech.info – מידע קצר ומובנה על לונגביטי בצורת טבלאות מיון ומסננות שמטרתן לתת מידע ותיאור כללי מהיר. נוצר ומתוחזק על ידי Karl Pfleger.

Longevity list – רשימה מתעדכנת של חברות, משרות, משקיעים ומידע נוסף הקשור לתעשיית הלונגביטי, המבוססת על עריכתו של Nathan Cheng.

VitaDAO – VitaDAO newsletter הוא ארגון אוטונומי מבוזר (DAO) המתמקד בלונגביטי והארכת חיים. הרשומון שלהם עוקב אחרי התפתחויות בתחום.

Translating Aging – פודקאסט בהנחיית Chris Patil שמראיין מובילים בתחום מדע לונגביטי והתעשייה.ממומן על ידי BioAge labs, חברת ביוטכנולוגיה בשלב קליני המפתחת טיפולים ללונגביטי ומחלות תלויות זקנה.

The Sheekey Science Show – ערוץ יוטיוב של ביוכימאית שמשמתמשת באנימציה כדי להסביר מושגים בביולוגיה, ובפרט בביוגרונטולוגיה וביוטכנולוגיה.

Josh Mitteldorf/aging matters – בלוג מדעי ותיק בנושא ביוגרונטולוגיה ובנושאים נלווים. הכותב הוא חוקר עצמאי ומחבר הספר Cracking the Aging Code על התיאוריה האפיגנטית של הזדקנות.

Programmed aging theory info – אתר שמרכז טיעונים בעד התיאוריה הלא מאוד מקובלת שהזדקנות היא תהליך מתוכנת. מאת החוקר העצמאי Theodore Goldsmith.

קריוניקה לעתיד – סיכוי לחיים חדשים – למקרה שהתרופה להזדקנות לא תגיע בזמנכם, קריוניקה מספקת רשת בטחון.

קהילות:

r/longevity – קהילת רדיט.

Longecity.org/ImmInst.org – ארגון ללא מטרות רווח עם אלפי חברים ופורום שוקק פעילות.

ספרות פופולרית:

Lifespan: Why We Age―and Why We Don't Have To/David Sinclair – ספרו של דייויד סינקלייר, חוקר הזדקנות בעל שם עולמי מהארוורד, שבשנים האחרונו עושה הרבה הופעות בתקשורת ומוכר במדיה החברתית. הספר מתאר את מצב הידע בביוגרונטולוגיה וגם את הזווית האישית של סינקלייר, כולל כמה טיפים לאריכות ימים.

Ending Aging: The Rejuvenation Breakthroughs That Could Reverse Human Aging in Our Lifetime/Aubrey de Grey & Michael Rae – אוברי דה גריי הוא חוקר עצמאי ומייסד SENS, וכנראה הדמות הכי בולטת בנוף של הרפואה הרג'ובנטיבית. בספר הזה הוא מתאר את 7 הגורמים של ההזדקנות, לשיטתו, ואיך אפשר לטפל בהם.

Cracking the Aging Code/Josh Mitteldorf & Dorion Sagan – ספר של הביולוג התיאורטי ג'וש מיטלדורף על התיאוריה האפיגנטית של ההזדקנות. מיטלדורף טוען שהזדקנות התפתחה עקב סלקציה ברמת האוכלוסיה ולא ברמת הפרט.

ספרות מדעית:

Biology of Longevity and Aging: Pathways and Prospects/Robert Arking – ספר מקיף ומעמיק שקראתי חלקים ממנו. מומלץ.

Biology of Aging/Robert B. McDonald – מבוא מודרני לביוגרונטולוגיה.

The Biology of Human Longevity: Inflammation, Nutrition, and Aging in the Evolution of Lifespans/Caleb Finch – ספר בהיקף אינציקלופדי מאת החוקר הותיק קיילב פינץ'.

Handbook of the Biology of Aging/Edward J. Masoro & Steven N. Austad – אוגדן של מאמרים בנושאים בביוגרונטולוגיה שחיברו מדענים מובילים.